top of page

Balin kartta ja alueita

Balin kartta

Balin eri osia: 

  • Amed. Amed on uusi matkailun kehittämisen alue Balin itäpuolella. Vasta vuonna 2000, asfalttia laitettiin teille. Puhelin-linjat asennettiin vuonna 2003. Amedissa on loistavat sukellus ja snorklaus mahdollisuudet, uponnut hylky on näistä ehkä tunnetuin sukellus nähtävyys. 

  • Sanur. Sanur on alue Balin itärannikolla. Runsaasti ruokapaikkoja, spa-palveluita ja majoitusvaihtoehtoja, sanur on rauhallinen ja rento paikka jossa voit aamuisin ihastella nousevaa aurinkoa. 

  • Jimbaran. Jimbaran sijaitsee lentokentän ja Kutan etelä-puolella. Alue oli aikaisemmin todellinen takapajula Etelä Balilla, vain pieni kalastajakylä päivittäisillä markkinoilla. Kaikki alkoi muuttua vuonna 1980, ja Jimbaranissa sijaitsee nyt useita maailmanluokan 5 tähden hotelleja, sekä muutama kohtalainen keskihintainen hotelli.

  • Kuta. Kutalla on Balin parhaat shoppailumahdolisuudet, paljon kauppoja laidasta laitaan. Kuta tunnetaan erinomaisena paikkana oppia surffauksen alkeet, surffikouluja on paljon mistä valita. Lisäksi kutan auringonlasku on näkemisen arvoinen, ranta täyttyy laskua ihailevista silmäpareista joka ilta.

  • Legian. Legian sijaitsee kutan pohjois-puolella, ja tarjoaa myös samaan tapaan paljon kauppoja ja baareja, mutta hieman rennommassa ja vähemmän kaoottisessa tunnelmassa.

  • Seminyak. Seminyak sijaitsee legianista pohjoiseen. Seminyakissa on enemmän laadukkaampaa ja ylellisempää majoitusta ja muodikkaita huippuluokan ravintoloita ja baareja.

  • Nusa dua. Nusa Dua sijaitsee etelä-Balilla. Paljon luksus hotelleja, Nusa Duassa on balin suosituimmat golf kentät ja tärkeimmät kongressikeskukset saarella.

  • Ubud. Ubud on keski-Balin merkittävin matkailukohde. Alue on tunnettu riisipelloistaan, kulttuuristaan ja hienosta arkkitehtuuristaan.Balin lähisaaret: Balin läheisyydessä sijaitsee käymisen arvoisia pienempiä saaria. Gili Trawangan, air sekä meno saarilla ei ole lainkaan moottoriajoneuvoja. Näille saarille pääsee kätevimmin pikavenekuljetuksilla. Hyviä majoituskohteita Gilin saarille löydät esimerkiksi täältä
Gilin saarien lisäksi yksi hyvä kohde lomalle on Lembonganin saari Balin kyljessä. Sekä Gilin että Lembonganin saarella on hyvät mahdollisuudet snorklaamiseen sekä sukeltamiseen, lisäksi rannat on hienoja a rauhallisia. 

bottom of page