top of page

Liikkuminen Balilla

Bali on keskisuuri saari ja tarvitset keinon liikkua saarella jos suunnitelmiisi kuuluu tutkia muutakin kuin hotellin uima-allasta. Liikenne on kaaosta suurimmissa kaupungeissa. Balilla on vasemmanpuoleinen liikenne. Skootterit ovat hyvin suosittuja ruuhkaisissa kaupungeissa. Skootterin saa vuokrattua parin euron päivähintaan ja vuokraamoita löytyy melkein joka korttelista. Kolareita kannattaa välttää, varsinkin paikallisten kanssa, koska turisti on aina syypää kolariin ja vakuutuksia ei yleensä skoottereissa ole. Tavan mukaan myös jos autoilija kolaroi skootterin kanssa, on autoilija syyllinen ja joutuu näin maksumieheksi, koska autoilija on yleensä varakkaanpi. Lisäksi on syytä olla kansainvälinen ajokortti ja vakuutukset kunnossa. Kansainvälisen ajokortin on myös oltava luokiteltu moottoripyörille.


Taksi: Blue Bird Groupin taksit ovat yleisesti Balilla luotettavia ja käyttävät mittaria. Taksin erottaa muista takseista siitä että etuikkunan ylä-osassa lukee "BLUE BIRD GROUP". 

 

Bussilla: Kura-kura bussilla pääsee kätevästi liikkumaan suurimpien hotellien sekä ostoskeskuksien välejä, lippujen hinnat alk. 20,000Rp/hlö.

Auton ja kuskin vuokraaminen: Mikäli on tarkoitus liikkua pidempiä matkoja taikka lähteä katsomaan nähtävyyksiä on turvallisin keino vuokrata auto ja kuski päiväksi omaan käyttöön. Hinnat liikkuvat 50 US$ molemmin puolin ja hintaan sisältyy bensat sekä parkkimaksut.

Suomalaisesta I Love Bali matkatoimistosta saa luotettavat kuskit sekä turistiliikenteeseen rekisteröidyt autot. 

Skootterin vuokraus: Mikäli vuokraat skootterin niin varmista että sinulla on kansainvälinen moottoripyörälle tarkoitettu ajokortti, Balilla on myös mahdollista käydä pikakurssi että saa paikallisen ajokortin. Skootteria vuokratessa on hyvä tarkastaa skootterin kunto ennen sen käyttöön ottoa, tarvittaessa on hyvä ottaa muutama kuva skootterista jotta vuokraaja ei jälkikäteen voi pyytää maksua esim naamuista/vioista mitä skootterissa on jo. Skootterien päivävuokrat on noin 50,000-60,000 Rp / päivä.

bottom of page