top of page

Mitä tehdä ja nähdä Balilla

Aktiviteetit: Balilla on aktiviteettejä laidasta laitaan ja jokaisen ikäiselle. Balilla toimivan Suomalaisen matkatoimiston kautta voit varata aktiviteettejä edulliseen hintaan. Tässä mainittuna muutamia suosituimpia aktiviteettejä Balilla. 
 

  • Surffaaminen Balilla. Bali on kuuluista loistavista surffipaikoistaan. Saarelta löytyy maailmanluokan paikat niin surffauksen aloittelijoille kuin myös hyvinkin kokeneille surffareille. 

  • Koskenlasku. Koskenlasku on parhaimmillaan ja vauhdikkaimmillaan vesisateen jälkeen. Koskenlaskun vauhdin lisäksi koet upeita Balin maisemia luonnon keskellä. Kuuntele lintujen laulua ja vietä hauska päivä joko kumppanisi, kaveriporukan taikka perheen kera. 

  • Snorklaaminen. Balilla on useita eri kohteita missä snorklata ja nähdä vened alaista elämää. 

  • Sukellus. Näe sukellusreissullasi yksi maailman suosituimmista hylyistä Balin itä-osassa, käy katsomassa upeita mola mola kaloja nusa penidan edustalla. Kohteita löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneille konkareillekkin.

  • Vesipuisto. Vietä ikimuistoinen päivä auringossa pitäen hauskaa sekä samalla rentoutuen Balin suosituimmassa ja parhaassa vesipuistossa. 

  • Merikävely. Oletko koskaan ajatellut käveleväsi meren pohjassa, nyt se on mahdollista. 

  • Kokkauskurssi. Hyvänä matkamuistona kotiin viemiseksi on opetella kokkaamaan paikallista ruokaa ja pitää vaikka ruokakestit kavereille kotiin palattua.

  • Mt. Batur retki. Mt.Batur auringonnousu vaellus tarjoaa upean elämyksen nähdä unohtumaton auringonnousu aktiivisen tulivuoren Mt.Baturin huipuilta (1717m). 

 

Nähtävyydet: Balilla on paljon nähtävää, hienoja temppeleitä, luonnossa eläviä eläimiä, riisipeltomaisemaa, tulivuorta ym ym. 

Opastettuja päiväretkiä voit varata täältä

 

Museot: Haluatko oppia enemmän Balilaisesta kulttuurista sekä rikkaasta historiasta sekä nähdä upeita kokoelmia Balilaista käsityötä? Suosittuja museoita on Puri Lukisan ja Blanco museot Ubudissa, Bali shell museo sunset roadilla, Neka taidemuseo Campuhanissa sekä ARMA museo Pengosekanissa. 

 

Shoppailu: Balilla on paljon hyviä ostoskeskuksia kuten esimerkiksi Kutan alueelta löytyvät Discovery, Beachwalk, Mal Bali Galeria sekä nusa duassa sijaitseva Bali collection. Matkamuistoina ja tuliaisina Balilta on hyvä ostaa kuvataidetta, käsitöitä, antiikkia sekä maalauksia. Näitä Balilaisia hienouksia löytyy hyvin mm. Ubudin markkinoilta, Sukawatin markkinoilta sekä Celuk kylästä. Hintataso Balilla on edullinen suomen hintatasoon verrattuna, markkinoilla sekä katukaupoissa tinkaaminen kuuluu asiaan ja on osa kaupankäyntiä.

 

Jooga: Ajan myötä Balista on kasvanut luonnon, hyvinvoinnin sekä terveyden matkakohde. Joogakeskukset tarjoavat joogatunteja joissa on joogaoppaita eri puolilta maaailmaa. Valitsemalla hyvän joogan ja yhdistämällä sen terveelliseen luomuruokaan, niin sinulla on käsissäsi terveellisin loma ikinä. 

 

Teatteri: Balilla voit nähdä teatterissa moderneja show esityksiä missä lisää tunnelmaa tuo dramaattiset valaistukset sekä äänimaailma. Taitavat tanssijat esittävät upeita koreografioita Balilaisesta kansanperinteestä sekä tarinoita esimerkiksi kuningas Jayapanguksesta sekä Barong Landungista. Devdan näyttämöllä Nusa duassa sijaitsevassa teatterissa näet näitä unohtumattomia esityksiä.

 

Spa kylpylät: Balilaiset kylpylähoidot on tunnettu ympäri maailmaa ja yksi ehdoton asia mikä on koettava loman aikana. Voit nauttia ainutlaatuisista Bali spa kokemuksista ympäri saarta. Tarjolla on eksoottisia hoitoja jotka sisältävät aromaattisia ja trooppisia ainesosia, ja mikä parasta – koulutettujen Balilaisten terapeuttien käsittelyssä kehosi sekä mielesi rentoutuu juuri oikealla tavalla. 

 

Ruoka: Balin ruokakulttuuriin kuuluvat olennaisena osana riisi ja kasvikset eri muodoissaan, ja balilainen ruoka on yleensä aika mausteista. Paikallisten ruokien yleisimpiä ruoka-aineita ovat myös kana, kala, naudanliha, äyriäiset ja nuudelit. Ruoka ei todellakaan maksa maltaita, sillä mainion ja monipuolisen aterian voi saada parilla eurolla ruokajuomineen kaikkineen. Ruokapaikkojakin on tarjolla paljon, joten valinnan varaa riittää länsimaisista ravintoloista aasialaisiin. Hintataso Balilla on suomalaisittain erittäin edullinen ja maittavaa ruokaa löytyy laajin valikoimin niin lihan- kuin kasvissyöjillekin.

 

Hanavesi Balilla ei ole juomakelpoista joten tulee juoda ainoastaan pullotettua vettä.

 

Lähde ILoveBali

bottom of page